Om Boksmakarna

logga-boksmakarna-om-ossLivet är kort och böckerna många. Med Boksmakarna kan du provlyssna och upptäcka böcker medan du gör annat. På fredagar kommer också en intervju med författaren till veckans bok.

Ni är många som hjälpt oss med Boksmakarna och vi är så otroligt glada och tacksamma för allt ni gjort för oss. TACK! Och ett extra stort tack till Per Lundgren som byggt vår fina sida.

Jens Arnstad


jens-test-1 Jens kan fånga och förmedla en känsla i text som få andra och han har idéer och drömmar så att det räcker till tio livstider. Han har fått frågan “spelar du basket?” en miljon gånger, men att umgås med andra långa män och kasta boll är inte Jens grej. Han är mer intresserad av fart, gärna i form av cykling eller snowboardåkning.

Ordsmeden från Flen växte ur småstadskostymen 2005 och flyttade upp till Stockholm. Han drömde om något stort och spännande, men fick nöja sig med ett tredjehandskontrakt i Bagarmossen och ett jobb som skyddsvakt på SVT. Gott så.

Men i takt med hans ekande steg nere i kulvertarna under nattpassen i SVT-huset började ångesten växa i honom. Vad gjorde han där? Han ville ju vandra runt i Paris och lyssna på soundtracket till Amelie från Monmartre, han ville bo i Åre – omgiven snö och höga berg – och han ville vara kolloledare för en massa härliga ungar på Barnens Ö. Sagt och gjort. Efter dessa eskapader återvände han till Stockholm för att börja läsa webbkommunikation på Medieinstitutet.

Simon Alestig Blomqvist


simon-test-1Multikonstnären från Alingsås. När han inte gör märkliga Exceldiagram sjunger han i kör. Via Göteborg tog han sig till Stockholm som fjortonåring och började intressera sig för internet och cyklar. Han smörjde kedjor i några år innan han la cykelpumpen på hyllan och ville förkovra sig inom inredning och möbler.

På Stalands sålde han möbler i närmare fem år. Jag ska inte säga att livet lekte, men det var bra. Han kände dock att han ville ha någonting annat – något mer. Han ville påverka kommunikationen med kunden innan de kom in i affären. Han sökte till Medieinstitutet och har sedan dag ett varit inflytelserik och framgångsrik i både klassen och skolan.

Det som förvånar och imponerar med Simon är att inget tycks vara jobbigt eller omöjligt för honom. Han är positiv och glad och det smittar av sig. Simon var enligt egen utsago en lovande fotbollsspelare innan – du har hört den förut – korsbandet gick sönder. På minuskontot har Simon en bil som  alltid är trasig och en musiksmak som lämnar en del övrigt att önska.

Jonas Tornberg


jonas-test-2I en källare i Enskededalen repas det inför en spelning med bandet Come on Like Gangbusters. Mitt på betonggolvet står sångfågeln och halvbohemen Jonas från Johanneshov och sjunger och spelar gitarr. Här trivs han. Omgiven av sitt band, mitt i musikens bultande centrum.

I över sexton år har musiken präglat hans liv, men han har också jobbat som lärarassistent och bandbokare. Han har också rest mycket under åren, i Europa och i Sydamerika. Nu för tiden reser han mest runt på söders höjder. Här far han fram, uppflugen på sin roströda Crescent, med yvigt hår och med ett leende på läpparna, gnolande på en melodi till en blivande hitlåt.

Han strävar alltid efter perfektion och har en osviklig känsla för detaljer. Han korrade denna text i tre dygn. För otåliga själar som konstant vill springa snabbt framåt kan det ibland vara påfrestande, men när andra inte har tålamod har Jonas det. Han blev nyligen tillfrågad när han trivs som absolut bäst och svarade instinktivt “När jag får vara ifred”.

Kontakta oss


Här kan du kontakta oss genom ett hyfsat skojigt kontaktformulär. Det går också bra att skriva till oss på Facebook och Twitter. Vill du titta på bilder kan du göra det på Instagram, vi heter Boksmakarna på samtliga platser. Hör gärna av dig!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.